Sponsorlu Bağlantılar

Minecraft

Minecraft

Kendi Minecraft sunucusunu barındırmak çok faydalı olabilir, ancak kendiniz denemeden önce anlamanız gereken birkaç dezavantaj var:

Kendi sunucunuzu çalıştırmak için uygun donanıma ihtiyacınız var. Buna Windows 7 çalıştıran bir PC veya macOS 10.4 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir Mac dahildir. Bir Chromebook’ta kendi sunucunuzu barındırmak mümkün olsa da, bu genellikle çok yaygın değildir.

Etkin bir internet bağlantısına ve yönlendiricinize ve ilgili bilgisayara erişmeniz gerekir.

Çoğu, ihtiyacınız olan bilgisayar özelliklerine, kullandığınız sunucunun türüne ve herhangi bir zamanda açık olan oyuncu sayısına bağlıdır. Sunucunuza gittikçe daha fazla oyuncu katıldıkça, daha fazla RAM ve daha gelişmiş bir işlemci gerekli olacaktır. Aynı şey sunucunuza mod eklemek için de geçerlidir. Yalnızca vanilya oynuyorsanız (yani mod yok), birkaç GB RAM ile idare edebilirsiniz, ancak bu harika modları eklemeye başladığınızda, tahsis edilen RAM miktarını ikiye, üçe ve hatta dört katına çıkarmak isteyeceksiniz.

Sunucuyu bir bilgisayardan çalıştırmanız gerektiğinden, PC’nize bağlı ve herkesin aynı anda oynamasına izin veren iyi bir internet bağlantısı gerektirir. Hiç kimse bir Immortal Minecrafthttps://immortal.com/tr

 sunucusuna yalnızca modem gecikmesi ve yeniden başlatmalar nedeniyle her 15 dakikada bir başlamasını sağlamak için oturum açmak istemez. Sunucuyu çalıştırmak için bir bilgisayar gerekli olsa da, arkadaşlarınızın kullandığınız Minecraft’ın aynı sürümünü kullandıkları sürece herhangi bir platformdan sunucunuzda oynayabileceğini unutmayın. Örneğin, bir Minecraft Java Edition 1.16.4 sunucusu kullanıyorsanız, arkadaşlarınızın cihazlarında Minecraft Java Edition 1.16.4 yüklü olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir